Kezdőlap » Szórakoztató könyvek » LENGYEL NAGY ANNA: MESÉK AZ EMBERRŐL


        

LENGYEL NAGY ANNA: MESÉK AZ EMBERRŐL

Új Akciós

 

Cikkszám: 007
1 100 Ft
Ár:
1 100 Ft ( Könyveinket ÁFA nélkül árusítjuk )

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

MESÉK AZ EMBERRŐL

Egy vérbeli szépírónak elég a saját csupasz fantáziája: azzal szövögeti, hömpölyögteti a történeteit. Velem más a helyzet. Nekem a mesélési kedvhez , forrásként, szükségem van a valóságra, mindig is szükségem volt. A való élet -, éppen mert annyi poézist, drámát, meg abszurditást szül - , elbűvöl, inspirál, meglódítja a képzelőerőmet. A valóság megszokhatatlanul gyönyörű dolog. Köti-korlátozza az embert, de ugyanakkor szabadságot is ad. Mióta az eszemet tudom, igaz emberi sorsokat kutattam, és észrevettem: ahogy ez a folyamatos keresés mindent átfonó létformává, vagy legalább is szemléletmóddá szervesült a saját életemben, úgy találtak meg egyre könnyebben a történetek. Csak észre kellett és kell venni őket.

A közrádióban huszonhét éven át, Embermesék címen sugározták műsoromat, hétköznapi, névtelen „kisemberek" nagy történeteit . Ennyi esztendő alatt több ezer mesélő... Tíz éve hagytam abba, de lehet egy szemléletet abbahagyni? Nem igazán. Akárhol járok, pesti bérházakban, tanyákon , távoli külföldi utakon, piacon, buszon, ma is óhatatlanul ugyanazt teszem , mint mindig. Mert vallom: bármi megszokható és bármi rutinná válhat, csak az úgynevezett emberi tényező marad kiszámíthatatlan, örökké izgalmas kihívás: a személyes, megélt életek sohasem változó igazsága, olykor képtelensége. Hogy ezeknek a továbbadásához, publikussá tételéhez most a mikrofont használjuk, vagy tollat illetve számítógépet, az teljesen mindegy.

Ennek a kötetnek a történetei is egytől-egyig a valóságból merítkeznek. Ami pedig fantázia bennük, arról azt gondolom: könnyen történhetett volna úgy is.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

ISBN ePub: 9786155271458
Méret PDF: 567 kB
Méret ePub: 267 kB

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Adatvédelmi és adatfeldolgozási szabályzat
Az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet ezúton adott az adatkezelő számára, a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló Európai Parlamenti és Tanácsi (EU) 2016/679 rendelet 6.cikke /1/ bekezdésének a) pontja értelmében. A személyes adatok feldolgozásának célja számlák küldése a rendszer bérléséhez kapcsolódóan, üzleti kommunikáció, valamint az adminisztrátor részéről az Ön személyére irányuló egyéb marketing tevékenységek végzése.

 

Írja be a képen látható szöveget: *
captcha Új captcha

Figyelem! A weboldal tulajdonosa fenntartja a jogot a vulgáris, sértő vagy nem oda illő hozzászólások törlésére.

ODJkYj