Kezdőlap » Riport könyvek » FEKETE GY. ATTILA: A PANZIÓS ÉS A MAFFIA


        

FEKETE GY. ATTILA: A PANZIÓS ÉS A MAFFIA

 

Cikkszám: 027
1 100 Ft
Ár:
1 100 Ft ( Könyveinket ÁFA nélkül árusítjuk )

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

FEKETE GY. ATTILA: A PANZIÓS ÉS A MAFFIA

A Fővárosi Ítélőtábla, mint arra talán sokan emlékeznek, megismételt eljárásban jogerősen felmentette a több emberen elkövetett emberölés kísérletének vádja alól Szántai Attila sashalmi panziótulajdonost. A döntés értelmében Szántai jogos védelmi helyzetben volt, amikor 2001. január 6-án Vajda József és Szűcs Attila, a fekete sereg néven elhíresült bűnszervezet katonái hetekig tartó zsarolást követően - melynek során védelmi pénz fizetésére akarták kényszeríteni -, megverték és kirabolták. Szántai éppen csak el tudott menekülni előlük. A történet rendkívül izgalmas, több szempontból is. Megismerjük belőle a magyar alvilág működését, azt a bűnszervezetet, amely szinte behálózza az éjszakai életet. A krimi-izgalmasságú könyv a magyar rendőrség és az igazságszolgáltatás tevékenysége elé is tükröt tart. Szántai Attila hét éven át ült börtönben - azok között, akik az életét fenyegették - pedig a bűne csak annyi volt, hogy meg akarta védeni magát.

Részlet a könyvből:

Egyszer csak Szántai kitépte magát a szorításból. Berontott a recepciós pult melletti kis helyi-ségbe, az ágy mögötti rejtekhelyről előkapta engedéllyel tartott kilenc milliméteres kaliberű Smith & Wessonját. Hatalmas csattanással belecsapta a 15 lőszerrel töltött tárat, és mindenre elszántan visszaindult az előtérbe. Feleségét a pultnál lökdösték. „Ne álljon már az útunkba, a sors ellen nem érdemes hadakozni. Férjének ma mindenképpen vissza kell menni a Fekete Pillangóba. Jön a főnök. Alá kell írnia a szerződést..."

„Fegyver van nálam, takarodjanak ki innen!" - üvöltötte Szántai, amint kilépett a szobából. Szűcs és Vajda egy pillanatra megtorpant. Vajda talán indult is volna, amikor Szűcs flegmán odaszólt Szántainak: „Nehogy azt higgye már, hogy egy riasztópisztollyal elkergethet." Szántai, immár fegyverrel a kézében, határozott mozdulatokkal lökdösni kezdte kifelé a hívatlan vendégeket, azok meg rángatták magukkal.

Az első lövés az ajtóban dördült el. Szántai oldalra lőtt, a fák közé, a talajra irányozva a pisz-toly csövét. Ez is elég volt ahhoz, hogy Vajda jobbnak látta, hogy eltűnjön. Szűcs hívta visz-sza, ne ijedjen már meg egy riasztófegyvertől, látott már éles pisztolyt, a kezében is volt nem is egy. „Ez nem az." Vajda visszament. Szántai csak terelgette, terelgette őket kifelé a kapun, közben figyelmeztető lövéseket adott le. Egyet, aztán még egyet és még egyet...

Vajda hirtelen megfordult, rávetette magát a panziósra, és megragadta a fegyvert tartó kezét. Dulakodás közben a pisztoly elsült. Vajda szorítása teljesen felengedett. Szántai hátra lépett.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

ISBN PDF: 978-963-89554-1-8
ISBN ePub: 978-963-89554-1-8
Méret PDF: 449 kB
Méret ePub: 133 kB

NjE1Zjc