Kezdőlap » Riport könyvek » DÁVID SÁNDOR: MAGYAR FORMA


        

DÁVID SÁNDOR: MAGYAR FORMA

Akciós

 

Cikkszám: 013
1 100 Ft
Ár:
700 Ft ( Könyveinket ÁFA nélkül árusítjuk )

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

MAGYAR FORMA

A könyv arról szól, miképpen lett Magyarországon az autósport királyának, a Forma-1-nek versenypályája és futama. Dávid Sándor ennek a történetnek egyik leghitelesebb tanúja.

Már 1974-ben látott ilyen versenyt, amikor magyar autóversenyzőkkel együtt - egy úgynevezett „valuta nélküli turistaút" keretében - kiment az osztrák futamra, Zeltwegbe. Watson, Lauda, Reutemann, Regazzoni, Hulme, Fittipaldi - óriási nevek indultak abban az évben az újonnan elkészült Österreichringen. 1976-ban már ő közvetítette ugyaninnen - Knézy Jenővel - az első Magyarországra is sugárzott Forma-1-es futamot. És úgy adódott, hogy neki jutott az a szép feladat, hogy az esőzés miatt később kezdődött, s ezért az élő közvetítés idejéből kicsúszott verseny befejezése előtt öt körrel elköszönjön a nézőktől. Pallós Klári, a turnusvezető szólt a fülhallgatójába: „Lapajkám kedves, azonnal búcsúzzon el!..." mire ő elköszönt, a tévé pedig elkezdte a Fekete várost, az ország meg, mint később kiderült, fölrobbant! A magyar újságírás színe-java Balatonszéplakon, az újságíró üdülőben nézve a közvetítést, s amikor lekeverték az autóversenyt, az ország legjobb publicistái rohantak leszedni a keresztvizet a televízióról, amiért ezt a merényletet elkövette. Így derült ki, hogy mekkora tábora van az autósportnak, tehát érdemes közvetíteni.

Ez a történet is szerepel a könyvben, amely hű krónikája annak, hogy milyen volt a döntéshozatal a politikában, a televíziónál a nyolcvanas évek Magyarországán. Mintha nem is változott volna olyan sok minden...

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

ISBN ePub: 9786155271243
Méret PDF: 450 kB
Méret ePub: 206 kB

OTYzZTUwN