Kezdőlap » Politika, filozófia » ANBLOKK: PSZIHÓ


        

ANBLOKK: PSZIHÓ

 

Cikkszám: 023
1 100 Ft
Ár:
1 100 Ft ( Könyveinket ÁFA nélkül árusítjuk )

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

 

ANBLOKK (KOVAI MELINDA, BERKOVITS BALÁZS, OBLATH MÁRTON):  PSZIHÓ

Mit írnak az AnBlokk Egyesület tagjai arról a módszerről, amellyel tanulmányaikat készítik? Úgy értékelik, hogy „ újszerű értelmezéseket" kínálnak „a hazai közéleti nyilvánosságban felmerülő aktuális társadalmi kérdésekhez, ugyanakkor határozott álláspontok kialakítására is ösztökélnek". Munkájuk „ elsősorban a mai hazai és nemzetközi társadalom- és kultúratudományok kapcsolódó eredményeire és problematikáira támaszkodik. Célja a társadalmi képzelet gyakorlása és beindítása: (újra) felvetni, megtárgyalandóként felmutatni az aktuális körülményekhez való viszonyulás különböző változatait."

Kerülik „az akadémiai írásmódot, a bennfentességet, általános olvashatóságra" törekednek, hogy „a tudományos igényű elemzéseket és a kritikai látásmódot a lehető legszélesebb olvasóközönség számára" tegyék hozzáférhetővé. A Hónap Könyve szerkesztősége rendkívül izgalmasnak találja a csoport tevékenységét, s ezért biztosít kiemelt helyet a pszichiátriai kérdésekről szó írásoknak.

AnBlokk Egyesületet 2008. végén alapította meg 11 fiatal társadalomkutató (doktorandusz), azzal a céllal, hogy izgalmas, aktuális közéleti és társadalmi problémákat vessenek fel a széles (nem kizárólag szakmai) nyilvánosság számára. Publicitást biztosítsanak tudományos igényű közéleti elemzéseknek és állításoknak; hogy ösztönözzék az ezekről folytatott nyilvános beszédet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

ISBN ePub: 9789638960269
Méret PDF: 560 kB
Méret ePub: 558 kB

MzdjNDBiMj